AVSEC & Emergency training

On Board Aircraft Security – BAS 2016

Třídenní interaktivní workshop

AVSEC & Emergency Traning byl oficiálním partnerem Workshopu BAS2016 – On Board Aircraft Security, který se konal pod záštitou slovenského předsednictví v Radě Evropské unie a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálního rozvoje Slovenské republiky ve dnech 19. – 21. října 2016 v Bratislavě. Workshop byl zaměřený na praktický výcvik posádek letadel pro případ nepřizpůsobivého cestujícího či bomby na palubě letadla.

Účastníci z osmi států a zástupce EASA diskutovali o požadavcích na výcvik posádek dle standardů a doporučení ICAO, ECAC a EU legislativy, o rozdílnosti v přístupu jak státních orgánů členských států EU, tak i samotných leteckých společností co se týče rozsahu výcviku.

Účastníci si sami vyzkoušeli využívání poutacích prostředků, sebeobrany a postupy při nálezu podezřelého předmětu na palubě letadla. Reportáž o workshopu odvysílala slovenská televizní společnost JOJ ve svých hlavních zprávách dne 21. října 2016.

Foto: Jana Podolková

Sdílejte tento článek

Další články

Aktuality

Airbus A320 CEET

Cabin Emergency Evacuation Trainer Na přelomu listopadu a prosince 2019 jsme měli možnost předat své znalosti v oblasti ochrany civilního letectví před protiprávními činy zástupci lucemburské letecké společnosti, který v

Číst článek »