AVSEC & Emergency training

Air Transport Security 2017

Jednodenní konference

6. ročník této konference se konal 22. listopadu 2017 na Letišti Václava Havla Praha v kongresovém centru. Letos se konference zaměřovala na nové hrozby, které ohrožují bezpečnost civilního letectví. Řešila se tedy otázka, co by se mohlo zavést, kdyby k takové situaci došlo a jak k tomu přistupují organizace zabývající se ochranou civilního letectví (EASA, ICAO).

Další otázkou řešenou na konferenci byl přístup k GDPR zavedený EU a jaký bude mít tento systém dopad na leteckou dopravu. V letectví se zpracovává velké množství údajů týkajících se nejen zaměstnanců a cestujících, ale i dokumentace týkající se hlasové komunikace, dokumenty vytištěné ze systémů GDS, nebo informace v jejich databázích.

Velmi důležitým tématem byla ochrana měkkých cílů, která je v dnešní době čím dál více důležitější s ohledem na události posledních let. K dosažení bezpečnosti je velmi důležitá spolupráce všech bezpečnostních složek, a to nejen státních, ale i místních. Jedná se zejména o agentury zajišťující bezpečnost na veřejných prostranstvích a budovách.

Společnost PCS spol. s.r.o. představila na konferenci velké množství novinek týkajících se rentgenových zařízení, které budou uvedeny na trh. Tato zařízení budou nabízet lepší rozlišení a umožní lépe prosvítit kontrolované předměty.

Foto: Martin Bednářský

Sdílejte tento článek

Další články

Aktuality

Airbus A320 CEET

Cabin Emergency Evacuation Trainer Na přelomu listopadu a prosince 2019 jsme měli možnost předat své znalosti v oblasti ochrany civilního letectví před protiprávními činy zástupci lucemburské letecké společnosti, který v

Číst článek »