AVSEC & Emergency training

Vnitřní hrozby v civilním letectví​

ECAC Workshop

Ve dnech 11. – 12. prosince 2018 hostil irský Úřad pro civilní letectví workshop zaměřený na vnitřní hrozby v civilním letectví, který pořádal ECAC (Evropská konference pro civilní letectví).

S ohledem na aktuálnost daného problému se workshopu zúčastnili nejen zástupci členských států ECAC a Evropské komise, ale také účastníci z Kanady, Izraele, Egypta, Ghany, Konga, Tanzanie, Jordánska, Libanonu, Keni, Ugandy, Pobřeží Slonoviny a Etiopie. Českou republiku reprezentovala Ing. Michaela Volná z odboru civilního letectví Ministerstva dopravy a Ing. Jana Podolková, AVSEC & Emergency Training.

Účastníci ve svých prezentacích vyzdvihli hlavní problém, který je spatřován v náboru zaměstnanců, ověřování spolehlivosti a lidském faktoru jako takovém. Francesco Faiulo z Evropské komise představil změny v oblasti ověřování spolehlivosti, které přinese nová legislativní úprava. Hlavním problémem je zneužitelnost znalostí jak bezpečnostních opatření, tak i prostorů. Z tohoto důvodu je třeba se zaměřit nejen na zpřísnění ověřování spolehlivosti, ale také na vytvoření robustní a odolné kultury bezpečnosti na pracovišti a v oblasti letectví.

Foto: Jana Podolková

Sdílejte tento článek

Další články

Aktuality

Airbus A320 CEET

Cabin Emergency Evacuation Trainer Na přelomu listopadu a prosince 2019 jsme měli možnost předat své znalosti v oblasti ochrany civilního letectví před protiprávními činy zástupci lucemburské letecké společnosti, který v

Číst článek »