AVSEC & Emergency training

Mezinárodní Aviation Safety & Security konference 2019

Dne 20. listopadu 2019 se na Letišti Václava Havla Praha konal 13. ročník Mezinárodní Aviation Safety & Security konference, konkrétně část zaměřená na ochranu před protiprávními činy. I letošní ročník byl zaměřený na současné hrozby v civilním letectví, a dále na problematiku návratu osob z řad Islámského státu zpět do svých zemí a implementaci moderních trendů v oblasti bezpečnostních opatření.

Přední expert v oblasti ochrany civilního letectví před protiprávními činy, pan Philip Baum, seznámil účastníky konference s překážkami v zavádění analýzy lidského chování do praxe a způsobem, jak je překonat.

Dalším zajímavým bodem konference byl příspěvek pana Wilfrieda Coventa, který představil projekt zaměstnávání osob s poruchou autismu na letišti Zaventem v Bruselu, a to na pozicích bezpečnostních pracovníků vyhodnocujících snímky z rentgenového zařízení.

Foto: Jana Podolková

Sdílejte tento článek

Další články

Aktuality

Airbus A320 CEET

Cabin Emergency Evacuation Trainer Na přelomu listopadu a prosince 2019 jsme měli možnost předat své znalosti v oblasti ochrany civilního letectví před protiprávními činy zástupci lucemburské letecké společnosti, který v

Číst článek »